
U.S. Department of Transportation 1200 New Jersey Ave, SE 
Washington, D.C. 20590 

Pipeline and Hazardous Materials 
Safety Administration 

SEP 9 2010 

Mr. Cliff Bartley 

Manager Hazardous Materials 

Horizon Lines, LLC 

5800M 1 William Mills Street 

Jacksonville, FL 32226 


Ref. No.: 10-0166 

Dear Mr. Bartley: 

This is in response to your July 22, 2010, letter requesting clarification on marking requirements for 
bulk packagings under the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171 180).M 

Specifically, you ask if the technical name is required as part of the marking on portable tanks in 

accordance with § 172.326. 


As provided by § 172.326( a), a portable tank containing a hazardous material must be marked with 
the proper shipping name for the material as specified in the § 172.101 table on two opposing sides. 
While marking a technical name in association with the proper shipping name to identify the 
contents of the material in a portable tank would provide useful information for emergency response 
purposes, it is not required. 

I hope this information is helpful. If you have further questions, please contact this office. 

Sincerely, 

Ben Supko 

Acting Chief, Standards Development 

Office of Hazardous Materials Standards 
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Thursday, July 22, 2010 

Mr. Ed Mazzullo 

Director, Office of Hazardous Materials Standards 

U.S. Department of Transportation 

Pipeline and Hazardous Materials Safety Administration 

East Building, 2nd Floor 

Mail Stop: E21-317 

1200 New Jersey Ave., SE 

Washington, DC 20590 

Dear Mr. Mazzullo, 

We are a domestic ocean carrier providing container containerized cargo to offshore domestic locations. 

Sometimes, our customers who ship bulk ISO tank cargos have their cargo held up in transportation due 

to the fact that the "technical name" is not included on two sides of the bulk package. 

Please provide guidance on whether the technical name is required to be included on the bulk package 

or ISO cargo tank in conjunction with the Proper Shipping Name. 

I have reviewed the marking requirements for portable tanks which is listed in 49CFRl72.326(a) 

pertaining to this issue and states the following: 

172.326{a) 

I/(a) Shipping name. No person may offer for transportation or transport a portable tank containing a 

hazardous material unless it is legibly marked on two opposing sides with the proper shipping name 

specified for the material in the § 172.101 table." 

Since the "proper shipping name" is different from the "technical name", the regulations here seem to 

indicate that only tne "proper shipping name" IS required fer the marking of the package. 

Thank you for your time attention to this matter. 

Sincerely, 

q£~~--
Horizon Lines, LLC 
Manager Hazardous Materials 
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