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Dear Mr. Weigert: 

This responds to your letter requesting clarification of the test protocols for UN standard 
packagings under the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180). Please 
accept my apology for our delay in responding and any inconvenience this may have caused. 
Your questions are paraphrased and answered as follows: 

01. 	 We operate a DOT· recognized United Nations (UN) Third Party Certification Agency 
(Assigned Symbol +A V). Must we issue separate unique test report identifications to 
multiple manufacturers that use the same successfully-tested design? 

AI. 	 If your agency issues packaging certifications to more than one manufacturer, as defined 
in § 178.2( e), a new unique certification number must be issued. For packaging 
variations issued to the same manufacturer, a single test certification number may be 
used provided the test report identifies all of the packaging variations represented by that 
unique number. For example, if a manufacturer's box design has been tested using three 
different closure methods, boxes with all three closures may be marked with the same 
certification number, The test report must indicate that all three closure methods were 
tested, and all three closure methods must be tested at the time of periodic retesting. 
Although not recommended, the same certification number may be used for more than 
one design; however, when using a single certification number for multiple designs, it 
should only be used to identify similar packaging designs which differ in minor respects. 
Packaging designs that differ substantially from each other should be described on 
separate test reports and issued separate certification numbers. 

02. 	 Must a test report be prepared by a UN Third Party Certification Agency for UN standard 
packaging designs that fail when tested in accordance with the HMR? 



A2. 	 GeneraUy, requirements for test report preparation and their applicability to a DOT­
recognized UN Third Party Certification Agency is prescribed under the terms and 
conditions of the approval authorization issued by this Office. Your company is assigned 
Approval CA2006070021. Neither the HMR nor your specific approval requires the 
preparation of a test report for a packaging design that fails the prescribed performance 
tests. 

I trust this satisfies your inquiry. Please contact us if we can be of further assistance. 

Sincerely, 

T. Glenn Foster 
Chief, Regulatory Review and Reinvention Branch 
Standards and Rulemaking Division 
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Request for Letter of Interpretation: 

I have two areas of the 49CFR which I would like to have clarified. 

First, does the four digit number associated with a test report apply to the manufacturer of 
the package or the specific packaging tested. The 49CFR states in § 17S.60 1 (1)(3) A 
unique test report identification, and in our Third Party approval CA2006070021 in 
section 6 it states, "The identification symbol is to be followed by a number (four-digit 
minimum) which will refer to the specific packaging being certified ... " 

Our situation is that a customer of ours has asked us to issue this certification to two 
separate companies that will be using the same packaging as it is sold to them by our 
customer. It would be simpler for us to identify the tests using the same identification 
number so that each report is re-certified when necessary without repeat testing. 

The second area in which I need clarification is also in §17S.601(l). I was recently told 
that we need to issue reports of failures as well as successful testing. The way I read this 
section is that when a design qualification test or periodic retest fails it can be fixed and 
tested until successful. At which time, a new test report should be produced. 

Sincerely, 

~/ it./-e-<j~2/6 
Chris Weigert 
Engineer 
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