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May 26, 1993

Mr. Marti Marek
Manager, Compliance and Operations Audit Staff
Southwest Gas Corporation
P.O. Box 98510
5241 Spring Mountain Road
Las Vegas, NV  89193-8510

Dear Marti Marek:

I am sorry to have taken so long to respond to your letter of November 23, 1992.  You asked
whether meter turn-on operations must be included within an operation and maintenance plan
under 49 CFR 192.605.

We received a letter on this subject from Dan Weaklend of the Arizona Corporation Commission
(enclosed).  We are of the same opinion as Mr. Weaklend that the plan must cover turn-on
operations.  However, it is §192.605(a), not §192.605(b), that requires inclusion of the operations
within the plan.

  Sincerely,

  Cesar De Leon
  Director, Regulatory Programs
  Office of Pipeline Safety

Enclosure


