
U.S. Department 
of Transportation 

Pipeline and Hazardous 
Materials Safety 
Administration 

S.C. Johnson & Son, Inc. 
1525 Howe Street 
MS 306, A TIN: Georgia Barr 
Racine, WI 53403 

Ref. No. 13-0241 

Dear Ms. Barr: 

MAR 1 8 2014 

1200 New Jersey Avenue, SE 
Washington, D.C. 20590 

This responds to your December 11, 2013 request for clarification of the packaging 
requirements for a consumer commodity under the Hazardous Materials Regulations (HMR; 
49 CFR Parts 171-180). Specifically, you ask for clarification on the definition of a tray as is 
referenced in a previous letter of interpretation (Ref. No. 07-0162). 

According to your letter you want to use a re-useable package for transportation between your 
manufacturing plants and your contract manufacturers or co-packers. There-useable package 
would be made of corrugate or plastic and would have two full sides, a bottom, and would 
have stretch wrap as the overpack in accordance with § 173.25 to consolidate the inner 
packages. A previous letter oflnterpretation (Ref. No. 07-0162) defined a tray as referenced 
in § 173 .156(b )(2) as, "a shallow flat receptacle with a raised edge or rim used to carry, hold, 
or display articles." Furthermore, you ask if in order to be considered a tray, must all four 
sides have some type of raised edge. You seek confirmation that your re-useable package 
meets the criteria for a tray. 

A tray may be composed of any material that is compatible with the lading provided it meets 
all other applicable requirements prescribed in § 173.156. The HMR do not require a tray to 
have four raised sides; however, the raised edges must be sufficient to contain the inner 
packaging. It is the opinion of this office that your re-useable package with two raised edges 
meets the definition of a tray. 

I hope this answers your inquiry. If you need additional assistance, please contact this office 
at (202) 366-8553. 

Sincerely, 

j?k2J._h 
Robert Benedict 
Chief, Standards Development Branch 
Standards and Rulemaking Division 



Drakeford, Carolyn (PHMSA) 

From: INFOCNTR (PHMSA) 
Sent: 
To: 

Wednesday, December 11,2013 3:51PM 
Drakeford, Carolyn (PHMSA) 

Subject: FW: PHSMA interpretation request 49 CFR 173.156 - Original request marked Confidential per 
49 CFR 105.30 

Hi Carolyn, 

This caller requested we submit this e-mail as a formal letter of interpretation. 

Thanks, 
Victoria 

From: Barr, Georgia [mailto:GBarr@SO.COM] 
Sent: Wednesday, December 11, 2013 10:54 AM 
To: INFOCNTR (PHMSA) 
Cc: Barr, Georgia 
Subject: PHSMA interpretation request 49 CFR 173.156- Original request marked Confidential per 49 CFR 105.30 

Confidential Request: 

Dear PHSMA, 

S.C. Johnson & Son, Inc. is a consumer products manufacturer. Much of our product line consists of goods that 

are eligible for the consumer commodity exceptions that are in effect until December 31, 2020. 

We are looking at a confidential new concept for a re-usable package for transportation between our 

manufacturing plants and our contract manufacturers or co-packers. Confidential per 49 CFR 105.30 

The confidential concept is a re-usable package that would be made of corrugate or plastic and would have two 

full sides, a bottom, and would have stretch-wrap as the over pack to consolidate the inner 

packages. Confidential per 49 CFR 105.30 

In reference to 49 CFR 173.156 exceptions for ORM-D materials and PHSMA interpretation 07-0162's definition of a tray: 
"A shallow flat receptacle with a raised edge or rim used to carry, hold, or display articles:" 

In order to qualify as a tray, do all four sides need to have some type of raised edge? 

Does our proposed concept of a re-usable package meet the criteria for a tray? Confidential per 49 CFR 105.30 

Thank you for your consideration. 

Georgia Barr 
Lead, Business Services,Technical Services, & Compliance 
S.C. Johnson & Son, Inc 
gbarr@scj.com 
262-260-3456 
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Non-confidential second copy request: 

Dear PHSMA, 

S.C. Johnson & Son, Inc. is a consumer products manufacturer. Much of our product line consists of goods that 
are eligible for the consumer commodity exceptions that are in effect until December 31, 2020. 

In reference to 49 CFR 173.156 exceptions for ORM-D materials and PHSMA interpretation 07-0162's definition of a tray: 
"A shallow flat receptacle with a raised edge or rim used to carry, hold, or display articles:" 

In order to qualify as a tray, do all four sides need to have some type of raised edge? 

Georgia Barr 
Lead, Business Services,Technical Services, & Compliance 
S. C. Johnson & Son, Inc 
gbarr@scj.com 
262-260-3456 
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