
U.S. Department 
of Transportation 

Pipeline and Hazardous 
Materials Safety 
Administration 

Ms. Georgia Barr 
SC Johnson & Son, Inc. 
1525 Howe Street 
Racine, WI 53403-5011 

Ref. No. 13-0169 

Dear Ms. Ban: 

OCT 2 3 2013 

1200 New Jersey Avenue, SE 
Washington, D.C. 20590 

This responds to your August 13, 2013 email regarding the marking of limited quantity 
packaging under the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180 ). 
Specifically, you are requesting an interpretation of the § 172.315( a)(l) size requirements 
for the limited quantity marking for ground shipments. 

In your incoming email, you note that, in order to: (I) meet customer requests for structural 
perforations and graphics; (2) satisfy production, warehousing, and other governmental 
requirements for display of information (e.g., bar codes) on the packaging; and (3) satisfy 
the § 172.304 marking requirements, the limited quantity marking on your packagings 
would need to be 80 mm on each side. Additionally, you provide illustrations of these retail 
packagings. 

It is the opinion of this Office that, to the extent necessary to accommodate pre-printing of 
the additional information needed with the limited quantity marking, the size of the marking 
may be reduced to no less than 50 mm on each side. Based on the illustrations of the retail 
packagings you provided, these packagings would still satisfy the intent of the limited 
quantity marking of§ 172.315 and the marking requirements of§ 172.304 of the HMR. 
Specifically, the packaging size appears to require a reduced size marking, the limited 
quantity marking you depicted is readily visible, and nearby markings do not substantially 
reduce the effectiveness of the marking given the relative sizes and prominence of the other 
non-DOT markings on the same side. 

I hope this information is helpful. If you have further questions, please contact this office. 

Sincerely, 

Robert Benedict 
Chief, Standards Development Branch 
Standards and Rulemaking Division 



Drakeford, Carol n (PHMSA 

From: INFOCNTR (PHMSA) 
Sent: 
To: 

Tuesday, August 13, 2013 3:44 PM 
Drakeford, Carolyn (PHMSA) 

Subject: FW: Interpretation request of 49CFR 172.315 

Hi Carolyn, 

This caller requested we submit this e-mail as a formal letter of interpretation. 

Thanks, 
Victoria 

From: Barr, Georgia [mailto:GBarr@SO.COM] 
Sent: Tuesday, August 13, 2013 3:32 PM 
To: INFOCNTR (PHMSA) 
Cc: Barr, Georgia 
Subject: Interpretation request of 49CFR 172.315 

Dear PHSMA, 

S.C. Johnson & Son, Inc. is a consumer products manufacturer. 

Our customers are requesting retail ready packaging. Retail ready packaging consists of both unique structural 
(perforations)and graphic characteristics. This reduces the cost of labor associated with getting products ready 
to be put out on the shelf or place the case immediately on the retail floor. 

In addition, there are case requirements for producing, warehousing, and other government agencies (i.e. 
production bar codes -similar to the ones mentioned in PHSMA interpretation #12-0177, product code 
information, aerosol levels, and EPA registration numbers). 

We are requesting an interpretation on the limited quantity marking requirement 49 CFR 172.315 {a) (1), for 
shipments by ground, that states "must be 100 mm unless the package size requires a reduced size marking that 
must be no less than 50 mm on each side". 

To meet the marking requirements of 49 CFR 172.304 (1-4L in the examples below, the diamond would need to 
be 80MM. Do these examples meet the requirements of 172.315? 
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Georgia Barr 
Lead, Business Services, Technical Services, & Compliance 
S. C. Johnson & Son, Inc 
gbarr@scj.com 
262-260-3456 
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