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Ref. No.: 13-0030 

Dear Mr. DePriest: 

1200 New Jersey Avenue, SE 
Washington, D.C. 20590 

This is in response to your January 25, 2013 email and conversation with a member of my 
staff requesting clarification of the performance-oriented packaging testing requirements in 
accordance with Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180). You 
describe a scenario where you have two pails of the same diameter, but different heights that 
will be joined together for sales purposes via the use of plastic clips. You seek clarification 
regarding the testing and marking requirements for the joined unit. Specifically, you ask 
whether performance-oriented packaging testing is required on only the individual pails or 
on the entire joined unit. 

Section 178.601(a) states that the test procedures described in Subpart Mare intended to 
ensure that packages containing hazardous materials can withstand normal conditions of 
transportation and are considered minimum requirements. Each packaging must be 
manufactured and assembled so as to be capable of successfully passing the prescribed tests 
and of conforming to the requirements of § 173 .24 of this subchapter at all times while in 
transportation. 

Based on the scenario described, each design type (i.e. each pail) should be tested 
individually in accordance with Part 178, Subpart M. In addition, each packaging that is 
represented as manufactured to meet a UN standard must be marked as specified in 
§ 178.503. 

I hope this information is helpful. If you have further questions, please do not hesitate to 
contact this office. 

02 - -Delmer~~ 
Senior Regulato; ~Usor 
Standards and Rulemaking Division 



Drakeford, Carolyn (PHMSA) 

From: 
Sent: 
To: 
Subject: 

Hi Carolyn, 

INFOCNTR (PHMSA) 
Monday, January 28, 2013 12:53 PM 
Drakeford, Carolyn (PHMSA) 
FW: request for formal letter of interpretation 

We received the following request for a formal letter of interpretation. 

Thanks, 
Victoria 

From: Harold DePriest [mailto:Harold.Depriest@BWAYCorp.com] 
Sent: Friday, January 25, 2013 11:57 AM 
To: INFOCNTR (PHMSA) 
Subject: request for formal letter of interpretation 

lAI , e VJe r"' 
§ 179. boO 

I talked to Scott at the help desk today about an interpretation of 49CFR, paragraph 178.600 on testing for a new 
packaging. We have a customer who wants two individual pails of the same diameter, but different heights, joined 
together by plastic clips that makes it one sales unit. We asked how we would mark this packaging and how we would 
test the unit. The initial response is that we would test each pail individually and mark them individually as separate 
packagings. These two packagings would not have an overall UN marking. 

I understand testing (leakproofness, hydrostatic, drop, stack and vibratory tests) and marking each container separately 
but my question still concerns the two packagings that have been combined. Do we need to do any stack, drop or 
vibratory testing for the combined packaging? 

I need a formal letter of interpretation on the interpretation of paragraph 178.600. 

Harold DePriest 
Bway Corporation 
3737 Miller Park Drive 
Garland, TX 75042 
972-535-1116 
972-535-1100 Fax 

1 


