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U.S. Department 400 Seventh Street, S.W.
of Transportation Washington, D.C. 20590

Pipeline and
Hazardous Materials Safety
Administration

JAN 24 2006

Ms. Genie G. Bost Ref. No. 06-0010
Regulatory Affairs Manager

Pioneer Eclipse Corporation

PO BOX 909

Eclipse Road

Sparta, NC 28675

Dear Ms. Bost:

This is in response to your January 18, 2006 telephone conversation with a member of my
staff and subsequent letter requesting clarification regarding the marking requirements for
hazardous materials as specified under the Hazardous Materials Regulations (HMR;

49 CFR Parts 171-180). In your scenario, you ship non-bulk packages of corrosive and
flammable materials overseas by both air and vessel. Specifically, you ask if there are any
foreign or domestic requirements that require you to mark the outside of these packagings
with an indication of the mass.

This Office handles questions regarding the transportation of hazardous materials in
commerce as specified in the HMR. Under the HMR, there are no provisions that require
an indication of the mass on the outside of a non-bulk packaging containing either a
flammable or corrosive material.

I hope this information is helpful.

Hattie L. Mitchell, Chief
Regulatory Review and Reinvention
Office of Hazardous Materials Standards
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January 18, 2006

Edward Mazzullo e e
Director for Office of Hazardous . ,f,? ) R T
Materials Standards RS

USDOT/PHMSA(PHH-10) A R
100 7881 SW Ot (107

Washington, DC 20590-0001
RE: Mass statement requirement

Dear Mr Mazzullo:

Our company sends products overscas and in the US in fiberboard hoxes. Overseas we
mostly ship by Vessel and somc by Air. We havc nonhazardous products and corrosive
(vessel) and flammable hazardous products. We ship nonbulk. We currently

have a mass statement on our boxes and want to remove it. Are there any requirements
to have a mass statement on the outside of the fiberboard boxes for US and foreign

shipping?

[f you have any questions concerning this, please do not hesitate to contact me at
336/372-3780. Thank you for your time.

Sincerely,

feredy b

Genie G Bost _ :
Regulatory Affairs Manager T
Pioneer Eclipse Corporation
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