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U.S. Depaitment 400 Seventh Street, S.W.
of Transportation Washington, D.C. 20590

Pipeline and
Hazardous Materials Safety
Administration

APR 14 2005

Mr. David Giaccio : Ref. No. 05-0065
PurePak Corporation

324 S. Bracken Lane, Suite #3

Chandler, AZ 85224

Dear Mr. Giaccio:

This is in response to your March 22, 2005, letter requesting clarification of the Hazardous
Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180). Specifically, you ask if plastic inner
packagings for the combination packaging specified in §173.158(f)(3) must have a maximum
capacity that is not greater than 2.5 L or whether a larger container can be used and only filled
to2.5 L.

Nitric acid of 70% or less concentration offered for transport bty rail, highway, or water may
be packaged in certain combination packagings with plastic inner packagings not over 2.5 L
capacity further individually overpacked in tightly closed metal packagings (§ 173.158(£)(3)).
The use of the term “not over” means that you may not use a plastic inner packaging with a
maximum capacity greater than 2.5 L.

I hope this satisfies your request.

Smcere;y

p A Gale
f" Chlef, Standards Development

Office of Hazardous Materials Standards

T 151556 6)

050065



MAR-22-2005 02:08PM FROM=SemiGrind Corporation 480-933-4084 T-020 P.GUWF;QJQ
S(73 JSM’) (.z)

Comb; mﬁMMﬁﬂmﬁs
0S-00bS~

PurePak Corporation
324 S. Bracken Lane Suite #3

To: Edward Mazzullo Chandler AZ 85224
DOT/PHEMSA 480-926-0022
DHM-10 Fax: 480-545-9288
400 7™ Street SW

Washington DC 20550

Fax number: 202-366-3012

Date: 3/22/2005

Regarding: Clarification of Maximum Quantity

Dear Sir:

I would like to obtain written clarification regarding the transportation of Nitric Acid UN
2031 PG L.

Sec. 173.158(f) (3) describes a combination package containing 2.5L plastic inner
packagings. Is 2.5L the brim or “Maximum Quantity” of the container, or can‘a larger
container be used and filled to 2.5L? : :

Thank you in advance for your assistance.

Regards,

YA~ b

David Giaccio




